Ellis Peeters
20150614-Tertius-793.jpg

PORTRAIT

PORTRAIT

Portrait photography
“To see the world is a lust for the eye. To meet people is a lust for the heart."

Wanneer mensen een portret zien en reageren met: “Zo, dat is echt typisch hem/haar!” is dat een compliment. Het betekent voor mij dat in één foto wordt gevangen hoe die persoon is. Het vangen van iemands energie, verhaal, sterktes en soms ook zwaktes, daar houd ik van.

Daarom werk ik er hard voor om mensen te fotograferen zoals ze zijn, op momenten dat ze volledig zichzelf zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor die persoon zijn dat vaak de mooiste foto’s; vol van leven. Dat betekend ook dat ik niet altijd jaag op een lach, omdat leven ook z’n andere kant kent. Voor mij betekend leven dat er een tijd is voor alles onder de zon en dat bij iemand vastleggen, in al zijn puurheid is een bijzonder moment.

Als ik vervolgens foto’s bewerk krijg ik een lach op mijn gezicht wanneer ik bezig ben met prachtige landschappen die ik heb mogen fotograferen, maar het moment dat ik foto’s van mensen zie met wie ik een connectie mocht hebben maakt mijn hart een sprong. Wanneer ik in de ogen van die persoon een stukje van zijn ziel mag zien, dat maakt mij een gelukkig mens.

Portrait.Nepal.1.jpg
20140129-Pune-625.jpg
 
kid_blackandwhite_photography_girl.jpg