Ellis Peeters
Schermafbeelding 2017-11-03 om 16.26.42.png

BLOG

Day in the life #0

Ik heb iets op te biechten; stiekem was de vorige ‘Day in the Life’ familieshoot niet mijn eerste. Het is namelijk iets wat ik al heel lang doe. Alleen niet officieel. Ik doe het, omdat ik niet anders kan.

Het zit zo, mijn zus heeft drie oogverblindend mooie kinderen en het is voor mij, als fotograaf, onmogelijk om hen niet continu vast te leggen. Met hen wil ik altijd mee op avontuur, zien hoe zij de wereld zien en dat weten te vangen in foto’s. Daar wordt ik al jaren lang blij van en zo heb ik dus ook, stiekem, al heel wat ‘Day in the Life’ shoots gehad, maar dan met mijn eigen familie.

Een paar maanden geleden, niet heel veel, maar net genoeg zodat de zon nog warmte gaf en dromerig door de takken scheen, mocht ik weer samen met mijn neefjes en nichtje op pad. Samen met hen en mijn vader gingen we op zondagochtend het bos in. Laarzen aan en wandelen maar, het avontuur tegemoet! Goeie wandelstokken zoeken, dunne paadjes langs steile heuvelranden trotseren en natuurlijk zoeken naar beestjes.

Day_in_the_life_familieshoot.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.2.jpg

 

“Kijk opa! Een slang!” Klonk het opeens. Geluk! Een écht beest gevonden, of…toch niet. Een hazelworm! Niet zo spannend, maar toch bijzonder. En zo’n ‘slang’ brengt aardig wat energie met zich mee dus als we hem weer los hebben gelaten moet er even gestoeid worden.

Day_in_the_life_familieshoot.3.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.4.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.5.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.6.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.7.jpg

 

Door het bos, dichtbij mijn ouderlijk huis in Limburg, loopt een prachtig beekje waarlangs een grote oude boom staat met touwen aan zijn takken. En hoewel de zon niet meer de kracht heeft het water op te warmen bedenkt mijn nichtje zich geen moment; ze roept haar innerlijke Jane op en slingert heen en weer boven het koude, koude water. Ondertussen hangen mijn neefjes als apen in de wortels van een boom iets verderop, die van een heuvel een ware klimwand maken en werken zich zo omhoog. En uiteindelijk, na die lange wandeling, maken de wortels toch ook wel hele fijne zitplekken om even uit te rusten.

Day_in_the_life_familieshoot.8.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.9.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.11..jpg
Day_in_the_life_familieshoot.12.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.13.jpg
Day_in_the_life_familieshoot.14.jpg

 

Dit soort dagen brengen een lach op mijn gezicht. Zowel tijdens de dag, maar ook met het uitzoeken van alles wat ik heb mogen vastleggen. Foto’s uitzoeken een saaie klus? Niet voor mij! Soms zit ik gewoon hardop lachend achter mijn laptop door de momenten en gekke bekken waar ik weer even van mag genieten. Als ik vast heb kunnen leggen hoe zij, mijn neefjes en nichtje, écht zijn; een bepaalde trek die ze hebben, een typisch gezicht of als je ziet dat ze even helemaal vrij en zichzelf zijn. Dat is een moment van intens geluk.

Dan staat alles even stil en ben ik niet meer thuis, niet meer aan het bewerken. Dan ben ik weer even daar, toen de foto werd gemaakt. Dan hoor ik ze weer even lachen, zie ik ze weer even stoeien en dan weet ik…ik wil niets anders doen dan dit.

Ellis Peeters